2008. október 13., hétfő

A nap dolgozója: A CSOPORT-FORGATÓ

Sajnos a munkájuk a megfelelő időben soha nem kapott akkora nyilvánosságot, mint ami a minőségéhez illett volna. Az Éjszakai átszálló aktuális járatait hirdető reklámfilmjeik ugyan eljutottak a Duna TV, az MTV (az „M” ebben az esetben a „Magyar” rövidítése) és a Dunaújvárosi Televízió nézőihez, és bizonyára a felsoroltakon kívül is van néhány médium, amely közvetítette az általuk vizualizált üzenetet, ám akkora megbecsülést, amely a kreativitásukért járt volna, nem könyvelhettek el (ami persze általánosságban véve a reklámfilm-készítők keresztje).
Páhi-Fekete Noémi (akkor még a „Páhi”-val szegényebben), Páhi Péter és Perness Norbert közösen először 2004. június 1-én tűntek fel a peronon egy minden alkut visszautasító formációban – kompromisszum-képtelenségüket negyedikként Samu Bence erősítette. (Mellesleg a performanszuk után a forgalomirányító csak annyit mondott a szakma képviselőinek, hogy „oh, azok a boldog ’70-es évek…” )
Ugyanakkor mindössze két év kellet ahhoz, hogy a mókuskerék – pontosabban a mókusváltó – bekapja a társaságot: 2006-ban már nem csupán a revelatív átszállásokhoz, hanem a polgári mozaik-összepakoláshoz is propagandafilmet készítettek. Ezen áldásos tevékenységüket – mivel a bőkezű állomásfőnők éppen elveszettet játszott – 2007-ben ugyan szüneteltették, ám a 2008-as esztendőben újra aktivizálták magukat, ahogy a két évvel korábban életre keltett (ellen)forradalmár reklámfilm-hőst, Igort is...



Éjszakai átszálló / Averziós terápia (reklámfilm, 2008)
írta-rendezte: Páhi Péter
fotó-vágás: Perness Norbert / animátor: Páhi-Fekete Noémi





Éjszakai átszálló / 4, 5 vagy 6 (reklámfilm, 2006)
írta-rendezte: Páhi Péter
fotó-vágás: Perness Norbert / animátor: Páhi-Fekete Noémi





Mozaik Összművészeti Fesztivál (reklámfilm, 2006)
írta-rendezte: Páhi Péter
fotó-vágás: Perness Norbert / animátor: Páhi-Fekete Noémi

Nincsenek megjegyzések:

 
Clicky Web Analytics