2008. szeptember 9., kedd

Az első - a legrosszabb mutatókkal

EMTI (2008. 09. 09.) A Központi Statisztikai Hivatal folyó év első nyolc hónapját vizsgáló adatai alapján 2008-ban – időarányosan – a dunaújvárosi Éjszakai átszálló telephelyén történt a legtöbb munkahelyi baleset.
A kimutatás szerint a leggyakoribbak a végtagokkal kapcsolatos sérülések voltak: a pénztárosnő bal lába már az első átszállás napján elfertőződött, míg az állomásfőnök – eddig ismeretlen okokból – a harmadik éjszakán a jobb lábára lesántult, az ötödiken pedig kificiamította a bal bokáját. Az átszálló dolgozóinak a felső végtagjai sem voltak nagyobb biztonságban: az állomás egyik hobbimálházójának jobb kezére először ráesett az egyik hangtölcsér-láda, majd néhány nappal később ugyanő – egy söröspohár asztalra-rögzítési kísérlete során – az egész tenyerét szétvagdosta, szintén a jobb oldalán.
Természetesen más típusú problémák is belejátszanak az Éjszakai átszálló elszomorító statisztikai mutatóiba: egy másik málházó sínszínpad-cipelés közben a derekát húzta meg, míg a kérdéses öt napban – az orvosi diagnózis szerint – egy nem hivatalos pályakarbantartó parlagfű-iszony miatt csak a szaruhártyájáig látott (a vizsgálatok később megállapították, hogy a bajt okozó növények nem az állomás környékén terebélyesednek).
A nyomozószervek és szakhatóságok a munkavédelmi előírások megszegésére utaló nyomokat, tényeket nem találtak, ugyanakkor kötelezték az Éjszakai átszálló üzemigazgatóságát, hogy a következő években strapabíróbb söröspoharakat és könnyebb színpadelemeket használjanak – vagy strapabíróbb alkalmazottakat, könnyebb sérülésekkel.

Nincsenek megjegyzések:

 
Clicky Web Analytics