2008. szeptember 23., kedd

Helyzet és jelentés
(előadja: a megfigyelő megfigyelője)

EMTI (2008. 09. 23.) A Központi Statisztikai Hivatal nyilvánosságra hozta az Éjszakai átszálló blogjának és honlapjának 2008. augusztus 22-től szeptember 21-ig terjedő időszakra vonatkozó látogatottsági adatait.

A Clicky által készített felmérésből kiderül, hogy a vizsgált 31 napban a munkanaplóként aposztrofált blogot 483 alkalommal látogatták meg és e látogatások során az érdeklődők, hozzászólók és szerzők összesen 1627 műveletet hajtottak végre – ami átlagosan 3,4 akció bejelentkezésekként, amelyek egyenként közel 5 percet vettek igénybe. A KSH ugyanakkor felhívja a figyelmet, hogy ha valaki csak olvas, akárhány bejegyzésen rágja is át magát, azt mindössze 1 darab 5 másodperces műveletként értékelik.
A fenti periódusban a legaktívabbak Dunaújváros (199), Budapest (171), illetve London (15) lakói voltak. A legkülönösebb nap 2008. szeptember 5., amikor többek között São Paoloból, Manilából, Hong Kongból, valamint több Egyesült Államokbeli településről (például Columbus, Indianapolis, St. Paul), illetve európai kis- (Kronberg im Taunus, Sint-Niklaas stb.) és nagyvárosokból (például Barcelona, Athén) is érkeztek virtuális átutazók az állomásra.
A vizsgált időszakban a honlapot 951 érdeklődő 1707 alkalommal látogatta meg, átlagosan 5,03 percet eltöltve a – szintén átlag – 5,63 oldalon (ami összesen 9824 oldalmegtekintést jelent). A teljesen egyedi látogatók aránya 51,9% - ezzel szemben a visszafordulásoké csupán 31,81% (ez közel megegyező a teljes webhely-átlaggal).
Az állomáson nézelődők versenyében nagy fölénnyel vezetnek a budapestiek, őket a dunaújvárosi és a pécsi honpolgárok követik. A Google Analitics adatai szerint a legreménytelenebb helyzetben lévő, de legelszántabb átszállni vágyó Costa Ricában, egészen pontosan San Joseban él: ő 16,05 percet töltött el a menetrend beható vizsgálatával. (A korábbi időszak győztese a szaudi Rijádban szánt 7,54 percet ugyanerre.)

Nincsenek megjegyzések:

 
Clicky Web Analytics