2008. július 21., hétfő

Üldözés és mánia

Persze-persze, a „jubili-
um” (azaz jubileum – Anton Pavlovics) is fontos volt, hiszen a tematika erre fókuszált. Ám most így utólag elárulható, hogy az esztendők üldözése is szerepet játszott abban, hogy a 2006-os – egyébként 4. – Éjszakai átszállót 4, 5 vagy 6 címmel rendeztük meg. Gondolja végig mindenki – vagy legalább az, akinek van ilyen haszontalan dolgokra ideje –, hogy milyen frusztráló lehet egy kurátor számára, ha az évek 2-vel előtte járnak!
Másképpen: CSUPÁN KETTŐVEL JÁRNAK ELŐTTE! Az ilyen nyavalyák orvoslására alkalmas egy jó „céma” (azaz cím és téma együtt – Szemenyei István).
2006-ban a tökéletes üzemmódnak köszönhetően szállhattunk át 4., 5. és 6. alkalommal egyszerre – és így beértük a Krisztus utáni (kétezres) éveket. Ennélfogva semmi akadálya, hogy 2008-ban a 8. átszállásra készüljünk, két esztendővel később pedig az első jelentős „jubilium”-ra.
Ám – természetesen – a kurátor élete sem bárányfelhőtlenül boldog: jelen pillanatban éppen azon töri a koncept, hogy mit kezdjen az „Éjszakai átszálló 2007” főcímű (át)adással. Hiszen a 2007. (valóságban a 2005.) átszállásra már alighanem a Marson kerül sor – nélküle. A reálisan megválaszolható kérdés tehát úgy hangzik, hogy a 2007. miként lehetne a 7.? … ... … … Itt kellene következnie egy újabb idézetnek, ezúttal József Attilától?

Nincsenek megjegyzések:

 
Clicky Web Analytics