2008. július 28., hétfő

Egy előfeltétel az Averziós terápia 3.
lépésének sikeréhez: nemi hovatartozásunk
pontos ismerete

MTI (2008. 07. 27.) PEKING 2008: A NEMI HOVATARTOZÁST IS VIZSGÁLJÁK AZ OLIMPIÁN. A kínai főváros egyik kórházában külön osztályt alakítottak ki a pekingi olimpián versenyző sportolók – megalapozott gyanú esetén végrehajtandó – szexvizsgálatára.

Az állami hírügynökség, a Hszinhua közlése szerint ha erőteljes kétségek merülnének fel valakinek a nemi hovatartozását illetően, akkor e speciális laboratóriumban – a hormonok, gének és kromoszómák elemzésére kiterjedő – véranalízis útján három napon belül meg fogják tudni határozni, hogy nő vagy férfi az illető.
Ilyesfajta "nemes" gond amúgy ritkán adódik, nagyjából 500-600 sportolóra jut egy-egy ilyen eset, többnyire olyan formában, hogy női versenyzőről derül ki: valójában az erősebb nemhez tartozik.
Az első sporttörténeti "másságot" 1967 produkálta, amikor is Ewa Klobukowskáról, a 4x100 méteres váltóval 1964-ben, Tokióban olimpiai aranyérmes lengyel atlétáról mutatta ki egy utóbb elvégzett szexvizsgálat, hogy nemét illetően nem nő, aminek nyomán fel is hagyott a versenyzéssel.

Tokiói 4x100-as világrekord Klobukowskával, 1964-ből:

Nincsenek megjegyzések:

 
Clicky Web Analytics