2010. július 2., péntek

Tíz ok, amiért jobb átszállni október végén, mint nyáron



1. Mert az utazóközönséget nem molesztálják a szúnyogok.

2. Mert a dunaújvárosi barátaink ekkor nem nyaralnak vidéken vagy külföldön, így együtt szállhatunk át velük.


3. Mert a nem dunaújvárosi barátaink sem nyaralnak, így könnyebb őket átszállásra csábítani - ráadásul gyorsan keríthetünk nekik szállást akkor is, ha nálunk már nem férnek el, hiszen, mint mondtam, a dunaújvárosi barátaink itthon tartózkodnak.


4. Mert kedvünkre lerabolhatjuk a büféasztalt és lelkiismeret furdalás nélkül nassolhatunk, sörözgethetünk egész éjjel - a felszedett kilókat ugyanis a pulcsink jótékonyan eltakarja.


5. Mert - ha már a pulóvereknél tartunk - estéről estére sokkal több darabot bemutathatunk a szép ruháink közül.


6. Mert a resti sokkal romantikusabb hangulatú, ha odakint borús az ég és süvít a szél.


7. Mert nem kell a teraszt és a parkot is körbejárnunk, ha a partnerünk (mondvacsinált okkal vagy látszólag ok nélkül) elkóborol - elég csak a Kortárs Művészeti Intézet termeit szemrevételezni.


8. Mert - kis csalással bár, de - ez a 10. átszálló (lásd Éjszakai átszálló 4, 5 vagy 6), így számmisztikailag is indokolt, hogy az év 10. hónapjában lépjük meg.


9. Mert eddig ezt még nem volt bátorságunk kipróbálni: május, június, augusztus, szeptember - körbeutaztuk ugyan az átszállásra teljesen alkalmatlan júliust, de két hónapnál messzebbre még sohasem merészkedtünk, úgyhogy éppen itt volt az ideje egy kis kalandnak.


10. Mert az állomásfőnök úgy gondolja, hogy az idei szerelvények ekkor közlekedhetnek a legmagasabb komfortfokozattal - és nála jobban ezt senki nem tudhatja.


(A hivatalos állásfoglalást e kérdésben - mint minden másban - az Üzemigazgatóság később hozza nyilvánosságra.)

Nincsenek megjegyzések:

 
Clicky Web Analytics