2010. augusztus 8., vasárnap

A 0808-as Dunaföldvár - Dunaújváros - Prága menetrendszerinti járat

Bár soha egyetlen átszállós kiállítás vagy koncert sem volt ezen a napon, mégis: a 0808-ra kitűntetett figyelemmel tekint az Üzemigazgatóság. Részben azért, mert a forgalomirányító kedvenc száma a 8 (ennek semmi köze a számmisztikához vagy a német ábécéhez, inkább a gömbölyded formákkal kapcsolatos a dolog, esetleg a futballal), és vele ugye mindenki jóban akar lenni. Ugye?! De méginkább azért, mert a hosszú évek óta velünk dolgozó ingyenjegypénztáros, Farkas Ibolya e napon látta meg a napvilágot Dunaújvárosban, még valamikor ezerkilencszáz… Nos, ezt nem illik konkretizálni, de a lényeg, hogy nemrég.
A tapasztalatok azt mutatják, hogy az augusztus 8. roppant szerencsés nap volt a születésére, éppen azért, mert nincsenek aktuális éá-események, amelyek elterelnék a figyelmet Boyáról, aki idén, mint eddig is, csendben, láthatatlanul dolgozik a háttérben azért, hogy a fehérvárik meg sipiczkik hangzatos szólamokkal és magabiztos mosollyal állhassanak a peronok népe elé – és ezért a munkáért a fehérvárik és sipiczkik roppant hálásak, még ha nem is mindig mondják!
Ám Üzemigazgatóságunk jókívánságaiból nem csak neki jut ezen a napon, hiszen két korábbi vagonírozónk, Baglyas Erika és Vladimir Broz – dunaföldvári, illetve prágai – születését is ma ünnepeljük.
0808. Nagyon fontos dátum az Éjszakai átszálló történetében – még akkor is, ha soha egyetlen kiállítás vagy koncert sem volt ezen a napon.

Nincsenek megjegyzések:

 
Clicky Web Analytics