2009. április 27., hétfő

Mutasd, mit hallgatsz, megmondom, ki vagy!

Travelcsanel múltkori, teljesen jogos panaszkodását figyelembe véve - lám, milyen rendes, kötelességtudó gyerekek vagyunk mi - felhívnám mindenki figyelmét az alant részletezett igen érdekes programsorozatra. Hétfő lévén bocsássa meg nekem mindenki a fantáziátlanságot, hogy vicces bejegyzés kerekítése helyett a minden kényelmes ember által ismert billentyűkombinációkat bevetve, csupán a hivatalos szöveget bocsátom olvasásra.

A Kortárs Művészeti Intézet - Dunaújváros szeretettel meghívja Önt újonnan induló zenei sorozatára!

KEDVENC ZENÉIM
Mutasd, mit hallgatsz, megmondom, ki vagy!

Helyszín: Kortárs Művészeti Intézet – Dunaújváros – Pincegaléria
Időpont: 2009. 04. 30. 19 óra
Kedvenceit bemutatja:
dj Mesterházy
Látvány: Farkas Gábor


Breakcore? Ambient? Electro? Szinte nincs olyan stílusú party, ahol ne tünne fel Mesterházy neve, ez is bizonyítja sokoldalúságát. A magyarországi kezdetek (1993) óta lemezeket vásárló, azokat a közönséggel megosztó DJ végignézte az acidhullámot, a dnb tündöklését, majd bukását, az electroclash, a breakbeat, a minimal divatba jövetelét, ellaposodását. Megélte, hatottak rá, de távol is tartotta magát tőlük. A trendeken kívül alakult ki saját stílusan, ahol jól megfér egymás mellett a hardcore őrület, a letisztult ambienttel, a sötét electro, a gyerekes italodisco-val, a komor dubstep, a mosolygós, jazzes darabokkal. Újabban a djzés mellett elindította a Syrup netlabelt-t.
A kiadó fő zenei iránya az ambient, IDM, electronica stílusokkal határolható, ahol olyan magyar tehetségek jelentették meg eddig zenéiket, mint Mike Rosoft, a Sublogic, Cobylens. Sokszínűségét jellemzi, hogy eddig olyan előadókkal lépett fel, mint Ceephax Acid Crew, Venetian Snares, Cursor Miner, Cylob, Andrea Parker, Mu-Ziq, Radioactive Man, Jason Forest stb. Az országban szinte mindenhol játszott már, de a legtöbbet Veszprém és Balatonalmádi köszönheti neki, ahol olyan legendás bulikat szervezett, mint az almádi Bunker vagy a strandbulik, a kéthetente jelentkező Syrup estek, de járt már Prágában, Újvidéken, Ljubjanában, Berlinben is.

A program továbbra is kéthetente, csütörtökön 19 órai kezdettel kerül megrendezésre – más-más szereplőkkel és kedvencekkel.

Nincsenek megjegyzések:

 
Clicky Web Analytics