2009. március 26., csütörtök

ÚJPARTOS artpart – HB2 után szabadon

Elkészült, sőt a napokban élesítésre is került a www.artpart.hu, a dunaújvárosi képző- és iparművészeket tömörítő ÚJPART Egyesület honlapja. Azok számára, akik az első szocialista városhoz kötődő kortárs alkotókra korábban is kíváncsiak voltak, kutattak utánuk a neten, az artparton megjelenő dizájnelemek ismerősek lehetnek: Farkas Gábor grafikus ugyanis bátran használta a Hegyi Béla által az art.dunaujvaros.hu-ra kreált motívumokat – mely honlap persze az artpart indulásával létjogosultságát vesztette. Isten nyugosztalja!
Persze, ahogy az már lenni szokott, bármilyen éles is az artpart.hu, egyelőre még nem nyújt teljes betekintést az ÚJPART Dunaújvárosi Képző- és Iparművészek Egyesületének életébe, illetve az Egyesületbe tömörülő alkotók munkásságába: az adataik-repróik leadását egy szebb tavaszi napra elodázó, no meg az önérvényesítés akrobatikában kevésbé járatos művészek közül sokan még hiányoznak a névsorból, ennek megfelelően a galéria sem teljes. Az ÚJPARThoz kapcsolódó hírek viszont már olvashatók, képek is nézegethetők szép számmal, no és – nem utolsó sorban – dicsérni meg cikizni is lehet (az e-mail cím megadásának terhe mellett).

Az artparton megtekinthető művek száma természetesen napról napra nő, a hozzáférhető életrajzi adatok óráról órára pontosabbak lesznek – szóval az ÚJPART Egyesület tevékenysége, tágabb értelemben pedig a dunaújvárosi művészeti szcéna működése hamarosan nyitott könyv lesz mindenki számára, aki veszi a fáradtságot és belelapoz.

Nincsenek megjegyzések:

 
Clicky Web Analytics