2009. március 29., vasárnap

Jubilál a Proli is

Kedves Kollégák! Az előző, Páhi Petis esemény volt munkanaplónk 100. közzétett bejegyzése. Az év elején a δελφοί.γρ még a „majd a következő nyáron”-t adta a legnagyobb odds-szal, de mi már most, márciusban elértük a bűvös határt! Megcsináltuk! (Az ünneplésre hozzon magával mindenki még egy embert!)

2009. március 28., szombat

Kapás van!












Örömmel tájékoztatjuk átszállóhiány miatt kesergő utasainkat, hogy – többek között – a legkiegyensúlyozottabb bioritmusú magyar esztéta (Lukács Nóra), a legkevesebbet alvó amerikai pszichológus (Adéle Eisenstein), a legagorafóbiásabb magyar művészetszociológus (Ágoston Emma), a legmagyarmániásabb német közgazdász (Katja Melzer), a legfejérmegyeibb szekszárdi (tehát összességében mindenképpen magyar) művészettörténész (Leposa Zsóka), valamint a legonlájnabb főszerkesztő (Nyulasi Zsolt – csak hogy egy hímnemű egyed is legyen a felsoroltak között) közreműködésével

PÁHI PÉTER

végre közreadta az 1996 és 2008 között összepecázott

Fogási naplóját.

A paplandisznók, húskutyák, no meg a fahalak és egyéb Éjszakai átszállós dokumentumok iránt érdeklődők további információ és egy megkaparintható példány reményében bátran vegyék fel a kapcsolatot magával a horgásszal.

2009. március 26., csütörtök

ÚJPARTOS artpart – HB2 után szabadon

Elkészült, sőt a napokban élesítésre is került a www.artpart.hu, a dunaújvárosi képző- és iparművészeket tömörítő ÚJPART Egyesület honlapja. Azok számára, akik az első szocialista városhoz kötődő kortárs alkotókra korábban is kíváncsiak voltak, kutattak utánuk a neten, az artparton megjelenő dizájnelemek ismerősek lehetnek: Farkas Gábor grafikus ugyanis bátran használta a Hegyi Béla által az art.dunaujvaros.hu-ra kreált motívumokat – mely honlap persze az artpart indulásával létjogosultságát vesztette. Isten nyugosztalja!
Persze, ahogy az már lenni szokott, bármilyen éles is az artpart.hu, egyelőre még nem nyújt teljes betekintést az ÚJPART Dunaújvárosi Képző- és Iparművészek Egyesületének életébe, illetve az Egyesületbe tömörülő alkotók munkásságába: az adataik-repróik leadását egy szebb tavaszi napra elodázó, no meg az önérvényesítés akrobatikában kevésbé járatos művészek közül sokan még hiányoznak a névsorból, ennek megfelelően a galéria sem teljes. Az ÚJPARThoz kapcsolódó hírek viszont már olvashatók, képek is nézegethetők szép számmal, no és – nem utolsó sorban – dicsérni meg cikizni is lehet (az e-mail cím megadásának terhe mellett).

Az artparton megtekinthető művek száma természetesen napról napra nő, a hozzáférhető életrajzi adatok óráról órára pontosabbak lesznek – szóval az ÚJPART Egyesület tevékenysége, tágabb értelemben pedig a dunaújvárosi művészeti szcéna működése hamarosan nyitott könyv lesz mindenki számára, aki veszi a fáradtságot és belelapoz.
 
Clicky Web Analytics